انواع کالسکه کودک بر اساس مدل
کالسکه انواع مختلفی دارد که در اینجا چند مدل از رایجترین انواع ان را بررسی میکنیم. انواع کالسکه عبارتند از کالسکه سنتی، کومبو، دوبل، درشکهای،ورزشی، کالسکه نوزادان دوقلو، مسافرتی، چتری و...
کالسکه سنتی
رایجترین نوع کالسکه است که از روز نخست تولد کودک تا سالها بعد از تولد به شما کمک خواهد کرد. در مسیرهای ناهموار و سنگفرش شده این مدل کالسکه به راحتی حرکت خواهند کرد. پشتی بعضی از مدلهای کالسکه قابلیت خوابیدن 180 درجه دارد و برخی از مدلها هم قابل تبدیل به صندلی اتومبیل هستند.
کالسکه کومبو
این کالسکه قابلیت تغییر کردن همزمان با رشد کودک را دارد. کالسکه کومبو قابلیت تبدیل شدن به گهواره و تخت شدن را هم دارد و تا 18 کیلوگرم وزن را تحمل میکند. این قابلیت به شما این امکان را میدهد که با بزرگ شدن کودک نیاز به تغییر کالسکهی او نداشته باشید. این نوع کالسکه قیمت بالاتری دارد.
کالسکه چتری یا دسته عصایی
دستههای این کالسکه شبیه چتر است و وزن سبکتری نسبت به سایر مدلها دارد.برای کودکان بالاتر از 6 ماه که قادر به نشستن هستند گزینهی کاملا مناسبی است. برای مسافرت و رفتوآمدهای شهری میتوانید از این نوع کالسکه کمک بگیرید. خیلی راحت تا و جابجا میشود. البته چرخهای آن کوچک و پلاستیکی هستند که این مورد ممکن است کمی حرکت کالسکه را با اشکال روبرو کند.
کالسکه مسافرتی
برای خانوادههایی که اهل مسافرت هستند و یا زیاد با ماشین تردد میکنند این کالسکه وسیله ایمنی و مراقب و گزینهی مناسبی است چراکه از سهتکه صندلی اتومبیل، پایه صندلی اتومبیل و کالسکه اصلی تشکیل شده که قابلیت جدا شدن از هم را دارند. البته سایز این نوع کالسکه خیلی بزرگ است و ممکن است هل دادن آن کمی دشوار باشد و انرژی بیشتری نیاز داشته باشد.
برای تهیهی یک کالسکهی مناسب برای کودک خود به این موارد توجه کنید.
امکانات محافظتی
درهر فصلی کالسکه باید ابزار محافظت در برابر سرما، باد و یا نورخورشید را داشته باشد.
نشیمن کالسکه
اگر کودک توانایی نشستن ندارد، نشیمن باید قابلیت تخت شدن را داشته باشد و اگر کودک مینشیند باید این نشیمن جوری باشد که کودک لیز نخورد و راحت بنشیند.
قابلیت اهرم کردن
این قابلیت به شما کمک میکند تا بتوانید از روی جوبهای کوچک و موانع کمارتفاع کالسکه را رد کنید.
کمربند
کمربند کالسکه باید دارای پوششی نرم باشد از هر دو طرف شانهی کودک تا بین پاها و دو طرف کمر اورا دربر بگیرد. کریرها سبدهای حمل نوزاد و کودک هستند. از جمله وسایلی که در ابتدای تولد کودک به آن نیاز خواهد بود کریر است. در انتخاب آن باید خیلی دقت کنید تا باعث اذیت کودک نشوید.
وزن کریر
وزن کریر باید بهاندازهای باشد که اگر بهتنهایی قصد بلند کردن کودک را داشتید برای شما سنگین و سخت نباشد و باعث خستگی شما نشود.
وزن کودک
تا زمانی که کودک به وزن 10 کیلوگرم برسد میتوانید او را با کریر جابجا کنید اما از ان بهبعد این وسیله میتواند نقش صندلی ماشین و مبلمان کودک را ایفا کند.
محافظ
درون کریرها برای محافظت از سر و گردن کودک محافظهایی باید وجود داشته باشند تا هنگام حرکت کردن ضربهای به سر و گردن وارد شود و کودک زیاد تکان نخورد.
دسته کریر
از آنجایی که کل کریر با نوزاد درون آن را در دست خواهید گرفت دستهی کریر انتخابی باید مناسب باشد تا باعث خستگی و آسیب به دستان شما نشود و وزن کودک را یکسان پخش کند تا به بدن کودک هم فشار نیاید. آغوشی انواع مختلفی دارد مانند آغوشی جلویی، اسلینگ، کولهپشتی و... و مزیت همهی مدلها این است که دستان شما آزاد هستند. آغوشی جلویی کودک را به صورت نشسته در مقابل شما قرار میدهد و دستهای شما آزاد خواهد بود. هنگامی که قصد پیادهروی و انجام کارهای منزل البته بغیر از آشپزی را دارید این نوع آغوشی به کمک شما میآید. اسلینگ به شما این امکان را میدهد که کودک را جلوی خود و در حالت ننو نگه دارید. این گزینه برای کمک به شیر دادن نوزاد هم مفید است. اسلینگها برای مادران شیرده و در زمان شیردهی بسیار مناسب است اما برای مواقع دیگر پیشنهاد نمیشوند چراکه نیاز به توجه و مراقبت از کودک در این حالت وجود دارد. زمانی که کودک شما از آغوشیهای دیگر بزرگتر شد، این آغوشی به کمک شما میآید. در حقیقت قبل از 1 سالگی از این نوع آغوشی استفاده نکنید. این مدل آغوشی چهارچوب حفاظتی دارد که وزن کودک را بهصورت یک شکل تقسیم میکند.