رنگ مبلمان کودک
رنگ مبلمان بهتر است بر اساس رنگ اتاق کودک انتخاب شود و یا هماهنگ با آن بهتر است ابتدا مبلمان را انتخاب کرده و بعد رنگ مشابه را به محیط یا دیگر لوازم شخصی کودک و نوزاد بزنید که با آن جور در بیاید. حتی میتوانید با رنگ پردههای اتاق کودک یا رنگ سرویس خواب کودک ست کنید. سعی کنید از رنگهای شاد و چرکتاب استفاده کنید.
مدل مبلمان کودک
مبلمان ساده بهترین انتخاب هستند چراکه قدیمی نشده و با اشیای دیگر هم راحتتر هماهنگ میشود. اما جدیدا مبلمانهایی با طرحهای فانتزی و کودکانه هم وجود دارد که متناسب با سن کودک هستند. برای انتخاب بهتر میتوانید به مجلات مربوطه مراجعه کرده و یا به چند فروشگاه سر بزنید تا مدلهای جدید را ببینید. در کل بهتر است مبلمان کودکی که انتخاب میکنید دسته داشته باشد تا مانع از افتادن کودک شود.
اندازهی مبلمان کودک
بهتر است اندازه مبلمان انتخابی با اندازهی خود کودک متناسب باشد تا کودک احساس بزرگ شدن داشته باشد. از طرفی بسیاری از والدین به دلیل این که بدن کودک همواره در حال رشد است سعی می کنند مبلمان کودک را بیش از اندازه بدن او تهیه کنند؛ در حالی که مبلمانی که متناسب اندازه جسمی کودک نباشد می تواند مشکلات حرکتی و استخوانی در آینده برای او ایجاد کند.
رویه مبلمان کودک
لازم است بدانید مبلمانی که روی آنها پارچه کار شده باشد، دوام بیشتری دارند و راحتتر شستشو میشوند. جنس روکش مهم است چون روکشهایی با جنس نامرغوب زود ساییده میشوند و از بین میروند. برای روکش نیز از پارچههای مختلف طبیعی و مصنوعی استفاده میشود فقط باید دقت کنید جنسی که انتخاب میشود برای کودک حساسیتزا نباشد و نرم و لطیف هم باشد.
ایمنی مبلمان کودک
ایمنی و مراقبت مبلمان کودکان و نوزاد از اهمیت بالایی برخوردار است. مبلمان را از هر مدل کوتاه یا بلند که انتخاب میکنید توجه داشته باشید که ایمنی مبلمان نکتهی بسیار مهمی است. مبلمان باید ایمن باشد تا بتوانید در اتاق کودک قرارش دهید.
ماندگاری مبلمان کودک
مبلمان کودک باید ماندگاری بیشتری نسبت به مبلمان بزرگسالان داشته باشند چراکه کودک کنجکاوی خودش را دارد و ممکن است بخواهد روی مبل بالا و پایین بپرد. پس جنسی با دوام بالا انتخاب کنید.
پایههای مبلمان کودک
پایههای مبلمان کودک اهمیت ویژهای دارند. پایهها باید محکم و استوار باشند تا با حرکات ناگهانی کودک نشکنند و باعث آسیب به کودک نشوند.
نشیمن مبلمان کودک
قسمتی که در مبلمان کودک برای نشستن درنظر گرفته شده است باید بزرگ باشد تا کودک در آن جا شده و احساس راحتی داشته باشد. هنگام خرید مبلمان کودک حتما روی مبلمان بنشینید و فنرهای نشیمنگاه آن را تست کنید. نشیمنگاه مبل نباید زیاد سفت باشد که چوب و فنر آن را حس کنید و نباید آنقدر نرم باشد که جای بدنتان روی آن باقی بماند. نرمی بیش از حد باعث فرورفتن کودک میشود و زودتر هم خراب میشود. حتما به فضای پشت مبلمان هم دست بزنید تا توخالی نباشد. قابهای مبلمان را اصولاً از چوبهای سخت و گاهی از استیل و تختههای لمینت یا پلاستیک فشرده میسازند. این قسمت قابل رویت نیست، پس برای تست کردن به پد مبل فشار وارد کنید و ببینید که آیا قاب را حس میکنید یا خیر. اگر توانستید قاب را حس کنید مطمئن باشید پس از مدت زمان کوتاهی باید آن را دور بیندازید.
ارگونومی در مبلمان کودک
مهم است که در طراحی مبلمان کودک ارگونومی رعایت شده باشد تا از رسیدن هرگونه آسیب به کودک جلوگیری شود. با رعایت ارگونومی در طراحی مبلمان کودک از سطوح منحنی به جای سطوح تیز استفاده میشود.
مواد اولیه در ساخت مبلمان کودک
در ساخت مبلمان کودک دو نوع چوب ممکن است بهکار رود، چوب نرم و چوب سخت. چوب سخت به چوب درختانی مانند ماهون(ماهاگونی)، گردو، افرا، بلوط، گیلاس، غان(توس)، ساج، و پیکان گفته میشود و چوب نرم هم به چوب درختانی مانند کاج و صنوبر، ماموت(چوب سرخ) و سدر. مبلمانی که با چوبهای نرم ساخته شده باشند قیمت پایینتری دارند. جنس پارچهی رویهی مبل، نوارهای دوردوزی، پدهای نشیمن و فنرهای بکار رفته در مبلمان متفاوت است و جنس هرکدام تعیین کننده میزان راحتی و سفتی مبلمان کودک هستند. داخل مبلمان هم با پارچه، پلیاستر و پلیاورتان پر میشود. از اورتان به دلیل دوام و مقاوت بالا، وزن کم و خاصیت ضد بیدی بیشتر از سایرموارد استفاده میشود.
وزن مبلمان کودک
اگر تا یکی دو سال آینده دکوراسیون خانهتان را عوض خواهید کرد برای جابجایی راحتتر بهتر است مبلمان سبک انتخاب کنید. مبلمانی که آنقدر بزرگ و سنگین نباشد که جابجایی غیرممکن شود. اما اگر خانهتان را به این زودیها تعوض نکرده و جابجایی ندارید بهتر است مبلمانی چوبی و جاندار بخرید که عمر زیادی داشته باشد.