افرادی که عادت دارند به پشت بخوابند، بهتر است از بالشت های نازک استفاده کنند تا سرشان از بالشت بالاتر نیاید و همراستا با بدن باشد. مواد پرکننده بالشت برای این افراد بهتر است، بیش از حد نباشد. به این معنا که مواد پرکننده کمتری در بالشت استفاده شود تا سرشان بیش از اندازه در بالش فرو نرود. در عین حال استفاده بیش از حد مواد پرکننده باعث سفت شدن بالشت می شود. بهترین مواد پرکننده برای این افراد، پنبه یا پر است.
پرکننده بالشت برای کسانی که به پهلو می خوابند
افراد که عادت دارند به سمت پهلوها بخوابند، می توانند از بالشت های سفت استفاده کنند تا فاصله بین گوش و شانه ها پر شود. پشم یک الیاف پرکننده بالشت است که نسبت به سایر مواد سفت تر می شود. الیاف های پشم پس از مدتی در هم می روند و باعث سفت شدن بالشت می شوند. اگر این افراد از بالشت هایی که با پشم پر شده اند، استفاده کنند مشکل خاصی برای آنها پیش نمی آید. در عین حال توصیه می شود یک بالشت نازک و سفت در بین زانوها هم استفاده شود تا بین باسن، زانوها و پاها تعادل برقرار شود.
بهترین پرکننده بالشت برای کسانی که روی شکم می خوابند
برای آن دسته از افرادی که عادت دارند رو به شکم بخوابند، بهترین بالشت ها نازک و مسطح هستند. البته طبق گفته مختصصان باید از خوابیدن به روی شکم خودداری کرد. زیرا این کار باعث قوس کمر و همچنین پف کردن چشم ها و رفلکس اسید معده در زمان بیداری می شود. اما اگر به دلیل پزشکی و یا جسمانی کسی مجبور به خوابیدن روی شکم است، بالشت های نازک بهترین گزینه هستند. در این صورت از ابتلا به کمردرد احتمالی پیشگیری می شود.
پرکننده بالشت برای بانوان باردار
خانم هایی که باردار هستند، به بالشت های طبی نیاز دارند. به ویژه در ماه های آخر بارداری که خوابیدن مشکل تر می شود. خانم ها در این زمان باید به پهلو بخوابند که به بالشت های سفت نیاز بیشتری دارند. البته بالشت های باداری در داروخانه ها موجود است که با مواد پرکننده مخصوص تهیه شده اند. میزان و سفتی این بالشت ها استاندارد است.
پرکننده بالشت برای افرادی که زانو درد دارند
افرادی که به مشکل زانو درد مبتلا هستند، بهتر است به پهلو بخوابند. الیاف های مصنوعی و یا پشم می تواند برای بالشت این افراد مناسب باشد. اما برای زانوها بهتر است از بالشت های نازک استفاده شود. میزان سفتی یا نرمی بالشت اهمیتی ندارد. پرکننده بالشت برای قرار دادن بین دو زانو بهتر است از مواد طبیعی همانند پنبه یا پشم باشد.
انواع مواد پرکننده بالشت و خاصیت آنها
پرکننده فوم برای بالشت
بالشت هایی که با استفاده از فوم پر می شوند، دوام بیشتری دارند. البته باید فوم در آنها به مقدار زیاد استفاده شود تا بالشت تا حدودی سفت شود و با نشکند. بالشت هایی که با فوم کمتری پر می شوند، باعث فرو رفتن سر و گردن در بالش می شوند. همچنین پرکننده فومی از سر و گردن در طول مدت خواب محافظت می کنند. این نوع پرکننده ها برای افرادی که به آلرژی یا آسم مبتلا هستند، بهترین گزینه است.
پرکننده های پنبه ای و پشمی
افرادی که آلرژی زیادی دارند و یا به بیماری تنفسی و آسم مبتلا هستند، بهتر است از پرکننده های پنبه ای و پشمی خودداری کنند. همچنین بهتر است از بالشت هایی که با پنبه و پشمی تهیه شده اند برای کودکان و سالمندان استفاده نکنید. در عین حال مواد پرکننده پنبه و پشم براحتی ذرات گرد و غبار موجود در هوا را به خود جذب می کنند که باعث ایجاد میکروب و قارچ می شوند. بالشت های پنبه ای و پشمی سفت هستند و برای کسانی که رو به پشت می خوابند، مناسب نیستند. البته ناگفته نماند که بالشت های پشمی و پنبه ای به دلیل گرم بودن، برای فصل سرد سال مناسبند.
بالشت هایی کرک و پر
طبق گفته متخصصان ارتوپد، بهترین بالشت ها از کرک و پر پر می شوند. در واقع کرک و پر به عنوان بهترین مواد پرکننده شناخته شده است که از سر و گردن محافظت بیشتری می کند. بالشت هایی که با این مواد پر می شوند، اگر به مقدار زیاد هم استفاده شوند، باعث سفت شدن بالشت نمی شوند و در عین حال از فرو رفتن سر در میان بالشت هم جلوگیری می کنند. بالشت های پر و کرک مقدار کمی آلرژی دارند که البته باید گفت میزان حساسیت آنها نسبت به بالشت هایی که با مواد پرکننده مصنوعی پر می شوند، کمتر است.
پرکننده های مصنوعی برای بالشت ها
پرکننده های مصنوعی اگر با تراکم بالا در بالشت استفاده شوند، گزینه های مناسبی هستند. بالشت هایی که با مواد پرکننده کمتری پر می شوند، باعث فرو رفتن سر و گردن در آنها می شوند و در نتیجه مشکلات جسمانی را در پی دارند. اگر به دنبال خواب بدون درد و راحت هستید ، بهتر است مواد پرکننده مصنوعی به اندازه کافی درون بالشت ها باشد. پارچه روی بالشت هم بهتر است نخی و طبیعی باشد تا میزان حساسیت های پوستی کمتر شود.
بهداشت بالشت ها
تمامی مواد پرکننده ای که برای تهیه بالشت استفاده می شود، ابتدا باید ضدعفونی و تمیز شده باشند. اگر قصد دارید در منزل بالشت درست کنید، بهتر است از پاکیزه بودن پر، پشم، پنبه یا کرک اطمینان حاصل کنید و حتما قبل از قرار دادن مواد پرکننده در داخل بالشت، آنها را با آب جوش و مواد شوینده و ضدعفونیکننده بشویید.
بالشت بعد از مدتی به شستشو نیاز دارد که نباید تنها به شستن رویه آن اکتفا کنید. بلکه مواد پرکننده بالشت هم باید شسته و تمیز شوند. برای شستن بالشت هایی که با پشم و پنبه پر شده اند، نباید آنها را در ماشین لباسشویی بشویید. زیرا مواد به هم می چسبند و گوله گوله می شوند. توصیه می شود ابتدا پارچه رویی بالشت را جداگانه بشویی و سپس مواد پرکننده را هم با دست و در لگن بشویید و در جلو آفتاب بگذارید تا به طور کامل خشک شود.