نوسازی و ساخت و ساز

(0)
 

فیلتر

  • محصولات با تخفیف
  • ارسال رایگان
  • ارسال سریع
مرتب سازی:

نوسازی و ساخت و ساز

نوسازی به مجموعه اقداماتی که برای بازسازی بافت های فرسوده و ساخت و ساز زمین ها صورت می گیرد، گفته می شود. در ساخت بافت های فرسوده، اولین گام تخریب ساختمان های قدیمی است. پس از آن زمین مسطح می شود و کار نوسازی آغاز می شود.
طبق نظر مهندسین، بازسازی نسبت به ساخت جدید به هزینه کمتری نیاز دارد. به طور کلی می توان مراحل بازسازی و نوسازی ساختمان را به در چندین مرحله تقسیم بندی کرد:


مرحله اول: برآورد هزینه ها

در این مرحله ابتدا مهندسین با کارشناسان مجرب جلسات مشاوره ای گذاشته و با توجه به مساحت و ابعاد ساختمان، نیاز روز و مصالح مورد نیاز، هزینه ها را تعیین می کنند. در جلسه مشاوره مدت زمان مورد نیاز برای ساخت و بازسازی تخمین زده می شود.

 

مرحله دوم: تخریب بافت فرسوده

پس از اینکه مهندسین از مقدار هزینه و زمان مورد نیاز برای ساخت اطلاعات کافی را کسب کردند، با فراهم کردن تمامی مایحتاج؛ عملیات تخریب ساختمان فرسوده و قدیمی را آغاز می کنند. در این مرحله از شرکت های ساختمانی که در زمینه تخریب فعالیت دارند، کمک گرفته می شود. در مرحله تخریب ممکن است کل ساختمان به یکبار تخریب و ضایعات آن دور ریخته شود. اما اگر ساختمان هنوز هم قابل استفاده باشد، برخی از قسمت های آن از جمله دیوارهای مستحکم، ستون ها، سقف و پنجره ها باقی می مانند.
 

مرحله سوم: ساخت و بازسازی ساختمان

در این مرحله دیوار، اتاق، انبار، درب و پنجره های جدید، ستون و ... مورد نیاز اضافه می شود. البته اگر بخش هایی از ساختمان باقی مانده باشد، مهندسین با طراحی بخش های نیاز بر روی کاغذ، مدت زمانی را برای اضافه کردن این بخش ها صرف می کنند. مرحله ساخت این بخش ها به هزینه و زمان زیادی نیاز ندارد. هزینه های اصلی نماسازی و تاسیسات مصرف می شود.

 

اگر داخل ساختمان با گچ بری نما کاری شده باشد، لازم است تا گچ هم با یک لایه دیگر محافظت شود.

 

مرحله چهارم: تاسیسات ساختمان

در این مرحله باید برق کشی، لوله کشی، نصب لوله های فاضلاب و ... صورت بگیرد. پس از این مرحله نما کاری صورت می گیرد. برای زیبایی بیشتر فضای داخل ساختمان تمامی تاسیسات در زیر نماها پنهان می شوند. بنابراین لازم است تا تاسیسات قبل از نماکاری صورت بگیرد. مرحله تاسیسات به مدت زمان زیادی نیاز ندارد اما تخصص در آن اهمیت زیادی دارد. به عبارت دیگر، برای برق کشی ساختمان استفاده از تکنیسین های خبره و مجرب الزامی است. در صورتی که در برق کشی ساختمان و عبور سیم ها بی دقتی شود، بعدها موجب بروز خسارت و حادثه می گردد.


مرحله پنجم: نماکاری ساختمان

گچ بری ساختمان، استفاده از سقف کاذب در این مرحله انجام می شود. نماکاری به ساختمان بازسازی شده رنگ و لعاب می دهد و آن را از حالت خام خارج می کند. البته این پایان کار نیست. تا زمان استفاده از ساختمان هنوز راه زیادی باقیست.
یکی از مراحل نماکاری، نورپردازی است. نورپردازی با تکنیک های خاصی صورت می گیرد. اگر برای زیباسازی سقف و دیوار از کناف استفاده شده باشد، نورهای مخفی درون دیوار و سقف به کار برده می شود. چراغ های LED و چراغ های سنسوردار یکی از راه های زیباسازی ساختمان است. البته در این مرحله باید کمد دیواری هم برای اتاق ها نصب شود. چرا که این سازه هم جزیی از نمای ساختمان محسوب می شود.


مرحله ششم: کف سازی ساختمان

پس از اینکه زیباسازی سقف و دیوارها به پایان رسید، این بار نوبت به کف سازی است. البته کف سازی طی یک فرآیند چند مرحله ای صورت می گیرد. برای قسمت های حمام و دستشویی عایق بندی کف قبل از کف سازی نهایی ضرورت دارد. برای سایر قسمت ها از بتن های مقاوم استفاده می شود. سپس لایه روی آنها کاشی، سنگ و یا سرامیک قرار می گیرد. در نهایت با پارکت و لمینت کف به طور کلی نماسازی می شود.


مرحله هفتم: رنگ آمیز و دکور دیوار و سقف

اگر داخل ساختمان با گچ بری نما کاری شده باشد، لازم است تا گچ هم با یک لایه دیگر محافظت شود. برای این کار از رنگ های روغنی برای نقاشی دیوار و سقف استفاده می شود. نقاشی ساختمان برای جلوگیری از نفوذ رطوبت در داخل گچ صورت می گیرد. رنگ به دیوار و سقف جلا و درخشندگی خاصی می دهد. البته می توان با استفاده از کاغذ دیواری هم سقف و دیوار را زیباسازی کرد. این مرحله کوتاه مدت است و با توجه به محیط و اندازه ساختمان در طی یک هفته به پایان می رسد.


مرحله هشتم: چیدمان وسایل

در نهایت ساختمان پس از خشک شدن کامل، ساختمان قابل استفاده است. در این مرحله وسایل جدید در منزل چیده می شوند. در اینجا کار نوسازی به پایان می رسد. چیدمان وسایل و دکوراسیون هم با توجه به محیط جدید صورت می گیرد. نصب پرده های جدید، مفروش کردن راه پله ها و ساختمان، قرار دادن وسایل در آشپزخانه، سرویس خواب و .... در این مرحله صورت می گیرد.