غذا ساز

(0)
 

فیلتر

  • محصولات با تخفیف
  • ارسال رایگان
  • ارسال سریع
مرتب سازی:

غذا ساز

حتما شما هم تابه حال نام غذا ساز را شنيده ايد. غذا ساز را میتوان از جمله وسايل برقی ضروری برای هر آشپزخانه برشمرد. اما غذ اساز چيست و چه کاربردهايی دارد؟ اين ابزار برای انجام دادن سريعتر و راحت تر کارهای روزمره‌ی شما در آشپزخانه طراحي شده است. آسياب کردن، خرد کردن، ورقه کردن، پوره و له کردن ، رشته‌ کردن و مخصوصا مخلوط کردن از جمله کارهايی است که يک غذاساز براي شما هنگام پخت و پز انجام می‌دهد. با اين توضيح حتما تفاوت ميان غذا ساز و يک مخلوط کن را متوجه شده ايد. در بازار دستگاه های مختلفی وجود دارند که کارهایی که نام برده شده اند را به صورت تفکيک و جداگانه انجام دهند؛ اما تفاوت بین آن‌ها هنگامی مشخص می‌شود که به فضای محدود آشپزخانه خانه‌های معمولی و يک روز پر مهمان و شلوغ فکر کنید. در اينجا اهميت داشتن يک غذاساز در ملزومات آشپزخانه را حتما درک خواهيد کرد.

 

تفاوت غذا ساز با مخلوط کن

علاوه بر تمامی اين موارد بهتر است يک مقايسه ی ساده تر ميان مخلوط کن و غذاساز انجام دهید. کاربرد مخلوط کن فقط برای موادی است که بافت نرمی دارند و یا از مایع تشکیل شده باشند.  مخلوط کن برای مواد غذایی سفت و سخت قابل استفاده نمی‌باشد و قابلیت کار با آن‌ها را ندارد. به طور مثال نمیتوان يک سيب زمينی یا هویج را در مخلوط کن انداخت و توقع پوره کردن از مخلوط کن را داشت.

 

 غذاساز به دليل داشتن تيغه های متفاوت توانايی انجام بسياری از فعاليت ها را به شما می دهد درصورتی که مخلوط کن چون يک تيغه ثابت دارد، نمي تواند تمام نيازهای شما را برآورده کند.

به وسيله غذاساز، غذاها را بدون اضافه كردن مايعات، مي‌توان ميكس و پوره كرد.پس ادعاي بي خودي نيست اگر بگوييم غذاساز آچار فرانسه هر آشپزخانه است.

 

تاريخچه ی غذاساز

تاريخچه ی غذاسازها به سال 1960 برمی‌گردد. غذاساز براي اولين بار توسط رابرت کوپ به بازار عرضه گشت که ويژه ی استفاده از رستوران ها و آشپزخانه های صنعتی بود. این شرکت تا به امروز هم مشغول توليد غذاساز است. روبوکو از سال 1972 غذاساز را روانه ی خانه‌های انگلستان نمود.از سال 1973 مردم آمريکاي شمالی هم توانستند از اين وسيله استفاده کنند.

 

چرا بايد غذاساز تهيه کنيم؟

دليل اصلی اينکه شما بايد به تهيه ی يک غذا ساز فکر کنيد، اين است که آماده‌ کردن غذا،سريع تر و آسان تر می شود. اما اين ابزار کارهای پر زحمت و خسته‌کننده وانرژي بري مانند آسياب‌، خرد کردن، رشته و ورقه کردن و حتي مخلوط و پوره کردن را به کارهايی معمولي و حتي بي ‌سرو صداتر از حالت انجام دستی اين کارها تبديل مي‌کند.

و به اين شکل در زمان و انرژي شما صرفه جويی مي شود.باتوجه به عصر حاضر که خيلي از خانم های خانه، در بيرون ازمنزل شاغل هستند، غذاساز سريعا به يکی از محبوب‌ترين و ضروري ترين لوازم آشپزخانه‌ تبديل شده است.

 

وظایف غذا ساز

بهترين توصيف براي غذا ساز، اين است که بگوييم يک ابزار چندکاره است که مي‌تواند به راحتی از پس وظايف چند ابزار آشپزخانه، به صورت همزمان برآيد.

مواردی همچون:

مخلوط کردن مواد غذايی

خرد کردن مواد غذايی خشک با دارابودن قابليت پالس يا ضربه‌ای

پوره کردن کامل سبزيجات و انواع ميوه.

تهيه ی انواع سس، ديپ‌ها و برخی سوپ‌ها

کوبيدن گوشت و انواع مغزو چرخ کردن

شکل دادن به آمولسيون ها براي تهيه سس

آماده کردن سريع خمير براي انواع شيرينی و نان

تهيه غذای کودک با پوره کردن

 

نکاتی که باید قبل از خرید غذا ساز به آن‌ها توجه کرد

از آنجايی که خريد هر وسيله ی جديد نياز به تامين بودجه دارد و حتی يک غذاساز با قيمت کم هم در برگيرنده ی هزينه‌ براي خانواده است، قبل از خريد غذاساز به اين موارد توجه کنيد:

در آشپزی معمولا نياز به خرد‌، ورقه، پوره کردن يا نگينی کردن پيدا میکنيد يا خير.

آيا خودتان سس و ديپ‌ آماده میکنيد؟

اين وسيله را حداقل ماهی يک بار استفاده خواهيد کرد؟

فضای کافی در گوشه آشپزخانه براي حضور وسيله جديد داريد؟

در نظر بگيريد که غذاساز از قطعات و اجزاهای زیادی تشکيل شده و برای تميز کردن هر کدام از آن ها بهتر است از ماشين ظرفشويی استفاده شود.

چرا که تميز کردن تيغه های تيز و قطعات دندانه دار با ماشين ظرفشويی علاوه بر ساده تر بودن، بسيار امن تر هم است. تمامی مدل های امروزی قابليت شستشو در ماشين ظرفشويی را دارا هستند.در انتخاب يک غذاساز بايد موارد زيادی از قبيل بدنه، اندازه ظرف‌ها، تيغه‌ها، کارکردها، گارانتی و… را مد نظر داشت. براي اينکه بتوانيد انتخاب مناسبی و با توجه به بودجه تان داشته باشيد، تک تک موارد مهم در خريد يک غذاساز را به صورت جداگانه مورد بررسی قرار می‌دهيم.

 

براي انتخاب غذاساز ظرفيت و جنس ظرف مورد بررسی قرار دهید چونکه:

ظرفيت محفظه ی غذاسازها از1 تا 3.5 ليتر متغير است. اگر برای تعداد زيادی از افراد غذا تهيه می کنيد يا اينکه چند دستور غذايی را با هم آماده مي‌کنيد، دنبال غذاسازي با محفظه ی 2 ليتری يا بيشتر بگرديد.

بسياری از اين لوازم و قطعات از پلاستيک یا پليمر نشکن تهيه شده اند که علاوه بر دوام بالا، تميز کردن آن ها هم راحت تر است. البته اين ظروف ممکن است در طي زمان خش بردارند و يا آرام آرام کدر ‌شوند.

 

در هنگام استفاده از غذاساز به اين نکات توجه فرماييد

اولین نکته ظرفيت نوشته شده روی  غذاسازها معمولا براس ترکيبات خشک اعلام شده است. دومین نکته براي استفاده از مواد مايع، نصف ظرفيت اسمی دستگاه را استفاده کنيد تا مايعات سرريز نشوند و به دستگاه آسيب نرسد و خراب نشود. سومین نکته غذاسازهایی که گنجايش کمتر از يک ليتر دارند براي کارهای ساده و دم دستی مناسب هستند. مانند له کردن سير و يا ورقه ورقه کردن پياز. چهارمین نکته بهترين انتخاب مي‌تواند يک غذاساز با حجم 2 ليتربا دهانه تغذيه گشاد باشد؛ چرا که می توانيد غذاهای کم حجم يا حجيم را به راحتی آماده کنيد. پنجمین نکته براي خانواده‌ ها با جمعيت کمتراز 4 نفر،مدل های 1.5 تا 2 ليتری انتخاب مناسب تری هستند.