بروز بودن اسباب بازی ها
برخی از والدین با توجه به تصوراتی که از برخی اسباب بازی ها دارند و یا خاطراتی که از کودکی خود دارند، برای کودک دست به انتخاب می زنند. برای مثال مادری که در دوره کودکی یک عروسک را به هر اسباب بازی دیگری ترجیح می داد، ممکن است تصور کند کودک او هم علاقه زیادی به عروسک دارد. در حالی که علایق، سلیقه ها و استعدادهای کودک با والدین در بسیاری از موارد متفاوت است و با این فرضیه نمی توان اسباب بازی متناسب با علایق کودک را خریداری کرد.
اسباب بازی باید متناسب با استعدادهای کودک انتخاب شود. در برخی از اسباب بازی ها کودک ناخواسته به انجام کارهایی وادار می شود که برای او حس خوشایندی را در پی دارد. برای مثال نقاشی کردن و یا رنگ آمیزی برای برخی از کودکان خوشایند است. در حالی که ممکن است برخی دیگر از کودکان به خمیربازی علاقه بیشتری داشته باشند. بنابراین والدین موظفند زمان انتخاب و خرید اسباب بازی به علایق کودک توجه زیادی داشته باشند.
اسباب بازی و آموزش مهارت
با توجه به اینکه کاربرد اسباب بازی تنها برای سرگرمی کودک نیست و بلکه هدف اصلی آن رشد خلاقیت ها و بروز استعدادهای واقعی کودک است، اسباب بازی باید مهارت های خاصی را به کودک آموزش دهد. سنین کودکی بهترین دوره برای رشد و آموزش در کودکان است. حال با وجود وسایلی که هم کودک به آن علاقه زیادی دارد و هم می تواند او را در یک مسیر مشخص هدایت کند، والدین براحتی می توانند استعدادهای نهان فرزند خود را پیدا کنند.