اسباب بازی کودک

(0)
 

فیلتر

  • محصولات با تخفیف
  • ارسال رایگان
  • ارسال سریع
مرتب سازی:

اسباب بازی کودک

اسباب بازی در یک دوره مشخص برای کودکان کاربرد دارد و زمانی که وارد دوره نوجوانی می شوند، همزمان اسباب بازی ها هم ارزش خود را از دست می دهند. در عین حال کودک از زمان تولد تا نوجوانی اسباب بازی های متناسب با سن، هوش، قدرت جسمانی و جنسیت خود را می طلبد.
اسباب بازی تنها برای سرگرمی نیست و از نظر متخصصان باعث برانگیختن حس کنجکاوی و افزایش هوش در کودکان می شود که در بزرگسالی تاثیرات مثبتی در رشد خلاقیت و بروز استعدادها دارد. با همه این اوصاف، اسباب بازی باید متناسب با سن و جنست کودک انتخاب شود تا بتواند ذهن کودک را به تکاپو و تحرک وادار کند. زمان خرید اسباب بازی باید به مجموعه ای از نکات دقت کنید که می توانید مطلب زیر را تا انتها بخوانید.

 

تناسب اسباب بازی با سن کودک

 زمانی که نوزاد بی قراری می کند و با گریه و زاری باعث اذیت کردن اطرافیان می شود، مادر با دادن یه اسباب بازی ساده سعی می کند او را آرام کند. اما این اسباب بازی شبیه به اسباب بازی یک کودک 10 ساله نیست و حتی ممکن است تنها یک قاشق پلاستیکی یا وسیله ساده ای باشد که با ایجاد سر و صدا کودک آرام می گیرد. اما هر چه سن نوزاد بالاتر می رود، اسباب بازی ها هم از سادگی اولیه خارج می شوند.
به عنوان مثال اسباب بازی یک کودک 5 ساله با آنچه که کودک 10 ساله در دست می گیرد، تفاوت زیادی از نظر ظاهر، کارکرد و نحوه بازی کردن دارد. یک کودک 3 ساله نمی تواند به خوبی با تبلت و بازی های رایانه ای بازی کند. اما زمانی که سن کودک بالاتر می رود، توانایی بازی با اسباب بازی های پیچیده تر را پیدا می کند. اما باید کودک گام به گام پیش رود. والدین کودک باید با افزایش سن کودک، اسباب بازی های او را هم تغییر دهند.

اسباب بازی تنها برای سرگرمی نیست و از نظر متخصصان باعث برانگیختن حس کنجکاوی و افزایش هوش در کودکان می شود.

 

جنس و متریال اسباب بازی ها

یکی دیگر از نکاتی که بسیاری از والدین نسبت به آن توجه زیادی ندارند، جنس و متریال اسباب بازی هاست. کودکان ساعات زیادی از روز را با اسباب بازی های خود سر می کنند. حتی ممکن است آن را در دهان خود فرو کنند که اگر جنس اسباب بازی از مواد آلوده و بازیافتی باشد، برای سلامت او خطرات زیادی را به دنبال دارد. برخی از مواد پلاستیکی با استفاده از زباله ها و مواد بازیافتی تهیه می شود. در صورتی که کودک اسباب بازی هایی را که با این نوع پلاستیک ها تولید می شوند در دهان فرو برند، سلامت آنها در خطر می افتد. البته در سنین خردسالی و نوزادی باید از خرید اسباب بازی های که ممکن است برای جان کودک را به خطر اندازد، خودداری کرد. برای مثال نوزاد هر اسباب بازی که در دست بگیرد در دهان فرو می کند. حال اگر یک گلوله یا اسباب بازی کوچک را در دهان فرو کند، ممکن است باعث خفگی او شود. اشیای تیز و برنده و یا اسباب بازی هایی که لبه های تیز دارند برای نوزادان و خردسالان زیر 3 سال مناسب نیستند. از نظر متخصصان باید برای کودکان زیر 3 سال اسباب بازی های نرم با متریال های پارچه ای خریداری شود.

 

تمیزی اسباب بازی های کودکان

نکته دیگر در مورد اسباب بازی ها که والدین و سایر اعضای خانواده باید به آن توجه کنند، تمیز بودن اسباب بازی هاست. خواه ناخواه کودک اسباب بازی را در دهان فرو می برد. از این گذشته تماس پوستی کودک با اسباب بازی هم بی تاثیر نیست. حال اگر اسباب بازی حامل مواد آلاینده و باکتری های مضر باشد، به بدن کودک منتقل می شود و بیماری های مختلفی را در پی دارد. با این استدلال که کودک اسباب بازی را در دهان نمی کند پس تمیز بودن آن اهمیتی ندارد، نمی توان کودک را با اسباب بازی ها رها کرد. زمانی که کودک با اسباب بازی تماس دارد و سپس دست خود را در چشم و دهان می برد، میکروب های اسباب بازی وارد بدن کودک می شود. بهتر است قبل از دادن اسباب بازی به دست کودک، ابتدا آن را بشویید و آنها را در کمد کودک نگهداری کنید تا کمتر در معرض میکروب ها قرار بگیرند.

 

یکی دیگر از نکاتی که بسیاری از والدین نسبت به آن توجه زیادی ندارند، جنس و متریال اسباب بازی هاست.

بروز بودن اسباب بازی ها

برخی از والدین با توجه به تصوراتی که از برخی اسباب بازی ها دارند و یا خاطراتی که از کودکی خود دارند، برای کودک دست به انتخاب می زنند. برای مثال مادری که در دوره کودکی یک عروسک را به هر اسباب بازی دیگری ترجیح می داد، ممکن است تصور کند کودک او هم علاقه زیادی به عروسک دارد. در حالی که علایق، سلیقه ها و استعدادهای کودک با والدین در بسیاری از موارد متفاوت است و با این فرضیه نمی توان اسباب بازی متناسب با علایق کودک را خریداری کرد.
اسباب بازی باید متناسب با استعدادهای کودک انتخاب شود. در برخی از اسباب بازی ها کودک ناخواسته به انجام کارهایی وادار می شود که برای او حس خوشایندی را در پی دارد. برای مثال نقاشی کردن و یا رنگ آمیزی برای برخی از کودکان خوشایند است. در حالی که ممکن است برخی دیگر از کودکان به خمیربازی علاقه بیشتری داشته باشند. بنابراین والدین موظفند زمان انتخاب و خرید اسباب بازی به علایق کودک توجه زیادی داشته باشند.


اسباب بازی و آموزش مهارت

با توجه به اینکه کاربرد اسباب بازی تنها برای سرگرمی کودک نیست و بلکه هدف اصلی آن رشد خلاقیت ها و بروز استعدادهای واقعی کودک است، اسباب بازی باید مهارت های خاصی را به کودک آموزش دهد. سنین کودکی بهترین دوره برای رشد و آموزش در کودکان است. حال با وجود وسایلی که هم کودک به آن علاقه زیادی دارد و هم می تواند او را در یک مسیر مشخص هدایت کند، والدین براحتی می توانند استعدادهای نهان فرزند خود را پیدا کنند.