سقف یکی از قسمت های مهم ساختمان محسوب می شود که کاربرد اصلی آن حفظ خانه از گرما و سرما و ورود ریزش های جوی به داخل خانه است. در گذشته سقف خانه بیشتر از جنبه کاربردی دیده می شد. اما اکنون سقف هم به عنوان یکی از قسمت هایی محسوب می شود که نقش زیادی در زیبایی خانه دارد.
سقف پوشش دار هم برای مراقبت از ساختمان در برابر باد، باران، رطوبت، موقعیت جغرافیایی، گرما، سرما و .... کاربرد دارد. سقف ها به دو نوع مسطح و شیبدار تقسیم می شوند که البته سقف های شیب دار از تنوع بیشتری برخوردارند و به راحتی هم نصب می شوند. همچنین به دلیل صرفه جویی در زمان، پرت کم مصالح ساختمانی، امنیت بالا در مقابل آتش سوزی، وزن کم، سازگاری با شرایط اقلیمی، دوام بالا و ظاهر زیبا نسبت به سقف های مسطح طرفداران بیشتری دارند.
کاربرد پوشش سقف
پوشش سقف انواع مختلفی دارد که گاه می تواند مخلوطی از سیمان، آزبست، الیاف معدنی (پنبه نسوز)، الیاف مصنوعی و موادشیمیایی با آب باشد. ترکیب این مصالح بیشتر برای زیبایی و نما بخشیدن به ساختمان استفاده می شوند. ورقه های پوشش سقف بر روی سقف اصلی قرار می گیرد و به صورت شیب دار و پله ای است. از پوشش سقف برای بالای پنجره ها، سقف ساختمان های ویلایی، پوشش آلاچیق، اتاقکهای کلبهای، سردر ورودی ساختمان هم استفاده می شود.
صفحه های پوشش سقف از پیش رنگ شده نیستند و پس از اینکه مشتری سفارش خود را دریافت کرد، می تواند آن را طبق سلیقه خود رنگ آمیزی کند. از جمله کاربرد های دیگر پوشش سقف می توان به موارد زیر اشاره کرد:
اولین کاربرد پوشش سقف، محافظت از نمای بیرونی ساختمان در مقابل کثیف شدن و خرابی ساختمان است و از ورودی ذرات گرد و غبار بر روی نمای ساختمان جلوگیری می کند. این غبارها بر روی پوشش سقف می نشینند و با آب براحتی قابل شستشو هستند. همچنین زمان بارندگی، برف و باران بر روی پوشش سقف می نشیند و سپس بصورت خودکار از آن به سمت پایین جاری می شود. بنابراین هیچ برف و آبی بر روی ساختمان باقی نمی ماند. در واقع پوشش سقف به عنوان چتر و پوشش محافظ نما به عنوان پوشش ضد آب عمل می کند.
زیبایی از دیگر کاربردهای پوشش سقف است. پوشش سقف طبق سلیقه مشتری تهیه می شود و می توان بر روی آن نقش و طرح های زیبایی را اجرا کرد. به طوری که نماهای آجری، حفاظت و دوام زیبایی ساختمان را چندین برابر میکند. یکی دیگر از کاربردهای اصلی پوشش سقف حفظ انرژیی برودتی و حرارتی ساختمان است. به طوری که این پوشش مانع از خروج هوای داخل ساختمان می شود. در فصل زمستان، هوای گرم داخل ساختمان بیرون نمی رود و اجازه ورودی هوای سرد به داخل ساختمان را هم نمی دهد. در فصل تابستان هم همین عملکرد را دارد.