نکاتی که خوب است هنگام استفاده از دستگاه روغن گیر بدانید
بهتر است بعد از اتمام فرایند روغن گیری کمی زمان بدهید با این کار روغن شفاف تر می شود. از روغنی که به دست می آورید می توانید علاوه بر مصارف معمول برای بهتر کردن مزه ی غذا و سالاد هم پس از پخت و پز بهره ببرید.
در هنگام خرید به این نکات توجه کنید
به توان ورودی دستگاه دقت کنید که متناسب با حجمی باشد که نیاز دارید. به قابلیت تولید روغن دستگاه روغن گیری در واحد ساعت توجه کنید تا دستگاه بتواند از پس حجم تولیدی دلخواه شما در زمان مشخص برآید. بدنه ی دستگاه باید ایمن و محکم باشد. ممکن است از جنس استیل و یا پلاستیک باشد که انتخاب آن امری سلیقه ای است. اما چیزی که حائز اهمیت است عمر و دوام آن است. به وزن و ابعاد دستگاه دقت کنید تا حمل و نقل و فضایی که اشغال می کند برایتان دردسر ساز نشود. به لوازم جانبی که کنار دستگاه وجود دارد دقت کنید که در صورت نبود آن ها به تهیه ی هرکدام بپردازید چون بسیاری از این قطعات برای تمیز کردن و یا آسان نمودن استفاده از دستگاه، نقش مهمی دارند. کم بودن و یا بی صدا و لرزش بودن امر بسیار مهمی است که باید حتما در نظر بگیرید.
دستگاه شما باید قابلیت تمیز شدن راحت و سریع را داشته باشد. برخی از دستگاه ها قابلیت چرخش معکوس هم دارند که به گیر نکردن مواد کمک می کند. حتما باید دستگاه مخزنی برای خروج تفاله ی دانه ها را داشته باشد تا فراین روغن گیری کاملا تمیز انجام شود. حتما گارانتی دستگاه را در نظر بگیرید. دستگاهتان باید بتواند از هر دانه ای روغن کشی کند. دانه هایی همچون پسته، کنجد، سیاه دانه، بادام، فندق، نارگیل، هسته انار و گرد و باید قابلیت کار کردن با برق شهر را داشته باشد و همچنین کم مصرف باشد. قطعات دستگاه علاوه بر قابلیت جدا شدن باید از جنس آلیاژی سخت و با طول عمر زیاد باشد. قطعات دستگاه روغن کشی باید بتوانند راحت باز و بسته شوند. پس حتما به نوع اتصالات دستگاه دقت کنید. از طرفی بهتر است فن خنک کننده ی داخلی داشته باشد تا نیازی به صرف هزینه برای تهیه ی سیستم خنک کننده ی مجزا برای خنک کردن در حین کار نباشد. با این امکان عمر دستگاه هم بالا می رود. برای تمیز کردن دستگاه خوب است که برس باریکی برای تمیز کردن لوله ی داخلی دستگاه در کنار دستگاه باشد. تکنیک های روغن گیری بسته به دما طبقه بندی می شوند و دو دسته ی پرس سرد و پرس گرم تفکیک می شوند.
روغن گیری به روش گرم
روغن را تا دمای بالاتر از ۱۰۰ درجه گرم می کنند. با این کار راندمان تولید روغن بهتر می شود ولی دارای ضرر زیادی است و عوارض مصرف چنین روغنی مبتلا شدن به انواع سرطان ها از جمله سرطان سینه، کبد، مشکلات عروقی و گوارشی است.