گلخانه

(0)
 

فیلتر

  • محصولات با تخفیف
  • ارسال رایگان
  • ارسال سریع
مرتب سازی:

گلخانه

گلخانه به محیطی گفته می شود که در آن شرایط کافی برای رشد و نمو گل و گیاهان فراهم می شود. در این محیط نور، دما، رطوبت و اکسیژن و دی اکسید کربن به طور دقیق کنترل می شود. این عوامل بر رشد و نمو گیاهان تاثیر دارند. بنابراین باید به شکلی باشد که کمترین خسارت را متوجه گیاهان کند.
گلخانه به دو صورت راه اندازی می شود:
گلخانه های تزئینی و کوچک: در این نوع گلخانه ها گل و گیاهان برای زیبایی محیط خانه نگهداری می شود. برای محیط گلخانه های کوچک از یک دریچه نورگیر استفاده می شود. این کار برای تامین نور مورد نیاز برای گیاهان صورت می گیرد. گلخانه های کوچک و تزئینی در خانه های ساخته می شود. دیوار و کف آن از جنس سرامیک است. سقف آن با شیشه پوشانده می شود تا نور محیط تامین شود.
گلخانه های بزرگ و درآمدزا: این نوع گلخانه ها برای کشت گیاهان در حجم وسیع راه اندازی می شود. هدف از آن تولید محصولات مختلف کشاورزی و باغبانی است. از گل و گیاهان دکوری، دارویی تا مواد غذایی در گلخانه های بزرگ نگهداری می شود. شرایط داخل آن برای رشد گیاهان مساعد است.
برای نگهداری از گیاهان، دما، رطوبت، نور و میزان دی اکسید کربن به مداوم با دستگاه های مناسب اندازه گیری می شود. سقف آن به صورت سایبان با متریال هایی که نور را به داخل گلخانه هدایت می کنند، پوشانده می شود. محیط و فضای گلخانه های بزرگ کنترل می شود.
محصولاتی که در این شرایط کشت می شوند، برای ورود به بازار هستند. این کار برای کشت محصولاتی صورت می گیرد که کشت آنها در شرایط عادی ممکن نیست. برای مثال در یک منطقه سردسیر کاشت سبزی یا صیفی جات در فصل زمستان امکان پذیر نیست. اما با استفاده از گلخانه می توان شرایطی را ایجاد کرد که حتی در روزهای یخبندان هم محصولات مورد نظر را بهره برداری کرد.

 


کشت گلخانه ای چه مزیت هایی را به دنبال دارد؟

این روش کشت مزیت های بی شماری را به دنبال دارد. اگر چه هزینه کشت نسبت به روش های معمولی کشاورزی و باغبانی بیشتر است، اما نمی توان از مزیت های بی شمار آن غافل شد. از جمله این مزیت ها می توان موارد زیر را نام برد:

گلخانه برای کشت گیاهان در شرایط غیرممکن راه اندازی می شود.

 

بهره برداری چند برابر کشت معمولی

در روش کاشت به شیوه گلخانه ای بیش از 10 تا 12 برابر محصولات بیشتر از کشت معمولی بهره برداری می شود. البته این میزان به نوع گلخانه، نوع محصول و امکانات و شرایط گلخانه بستگی دارد. وسعت گلخانه تعیین کننده ترین عامل در میزان برداشت محصول است. در روش کاشت معمولی، تنها در فصل خاصی کاشت و برداشت صورت می گیرد. برای مثال در مناطق سردسیر در فصل بهار کاشت انجام می شود. در فصل تابستان و اوایل پاییز برداشت صورت می گیرد. اما سایر ماه های سال قابلیت کاشت و برداشت برای کشاورز فراهم نیست. در حالی که در روش گلخانه ای، می توان در محیط کشت، محصولات را بهره برداری و روانه بازار  و به طور باورنکردنی می توان در تمامی طول سال میوه و سبزی برداشت کرد.


قابلیت کنترل بیماری ها

یکی از دلایل کاهش بهره وری در کشت های معمولی، آفات و بیماری هاست. اما در روش کشت گلخانه ای با کنترل شرایط و محیط براحتی می توان به بیماری ها و آفات غلبه کرد. به همین دلیل میزان خسارت در روش کشت گلخانه ای نسبت به کشت معمولی تا حد زیادی کاهش می یابد و گاهی به صفر می رسد. در این روش از آفت کش ها، کود و سموم به صورت کنترل شده استفاده می شود.


آبیاری کمتر در روش کشت گلخانه ای

در این روش میزان رطوبت در داخل گلخانه به طور دقیق اندازه گیری می شود. به محض کاهش رطوبت، گیاهان به آبیاری نیاز پیدا می کنند. همچنین با آبیاری به دلیل مسقف بودن گلخانه و محیط کشت، از خارج شدن بخار آب و رطوبت داخل فضا جلوگیری می شود. در نتیجه آبیاری در فواصل زمانی بیشتری انجام می شود. در کشت غیرگلخانه ای، مقداری از آب حاصل از آبیاری تبخیر می شود و گیاهان در مدت زمان کوتاه تری به آبیاری نیاز دارند.


اجرای کشت بدون نیاز به خاک

در کشت گلخانه ای می توان به جای خاک از محیط کشت صنعتی استفاده کرد. در نتیجه اگر خاک قدرت کافی برای رشد و نمو گیاهان را نداشته باشد، محیط کشت براحتی فرصت کافی برای رشد را فراهم می کند. اما در روش کشت معمولی باید با استفاده از کود (که در برخی موارد ضررش بیش از سود آن است) خاک را برای بهره برداری بیشتر آماده کرد. با استفاده از محیط کشت صنعتی می توان هر گیاهی را کشت کرد.