سرعت بالای ساخت و ساز
از دیگر مزیت های دیوار و سقف کناف باید به سرعت بالای نصب اشاره کرد. در روش های سنتی برای استفاده از مصالح سنتی گچ، سیمان، آجر و .... مدت زمان زیادی صرف می شد. زمان زیادی هم برای خشک شدن مصالح صرف می شد. روکاری، نقاشی ساختمان، نصب کاغذدیواری و ... باید بعد خشک شدن مصالح انجام می شد. در حالی که کناف با سرعت بالایی اجرا می شود. این کار از اتلاف زمان برای ساخت و ساز می کاهد.
عایق انرژی ساختمان
یکی از کاربردهای مهم کناف برای ساختمان، جلوگیری از اتلاف انرژی است. دیوار و سقف کناف همچون عایق عمل می کند که از خروج انرژی سیستم گرمایشی و سرمایشی از داخل ساختمان جلوگیری می کند. همچنین برای ساختمان های آپارتمانی و ساختمان هایی که در مکان های پر رفت و آمد و شلوغ هستند، مناسب است. زیرا دیوار و سقف کناف همچون یک لایه مقاوم در برابر صدا قرار می گیرد. با وجود دیوار و سقف کناف تا حد زیادی از ورود سر و صدا به داخل ساختمان جلوگیری می شود.
عبور تاسیسات ساختمانی
به دلیل اینکه کناف ها دارای فضای خالی هستند، بنابراین می توان تاسیسات ساختمانی از جمله لوله، سیم و ... را از زیر آنها عبور داد. از دیگر مزیت های این روش، پنهان شدن تاسیسات در زیر کناف است. در روش های دیگر نماکاری، تاسیسات از روی مصالح عبور می کند. این تکنیک چندان خوشایند نیست و نمای ساختمان را بدترکیب می کند. اما در روش کناف هیچ یک از تاسیسات دیده نمی شوند. نما به صورت یکدست و صاف دیده می شود.
طرح های هندسی کناف و نمای زیبا
مهم ترین دلیل استفاده از کناف، دکوراسیون داخلی و زیباسازی ساختمان است. دیوار و سقف کناف انعطاف پذیر است و به اشکال متنوع هندسی حالت می گیرد. از این رو مهندسی ساختمان به هر نحوی که صورت گرفته باشد، می توان کناف ها را به همان شکل و سایز درآورد.