ویژگی های فرش طرح مدرن و فانتزی
فرش های طرح مدرن و فانتزی ویژگی های ظاهری برجسته ای دارند که عبارتند از:
طرح های متنوع
فرش های مدرن با یک طرح بافته نمی شوند. بلکه شکل های مختلفی دارند. برای مثال ممکن است طرح این فرش ها به صورت دایره، لوزی، مربع، چندگوشه و ... باشد. این نوع فرش ها حاشیه ندارند.
طراحی فرشهای فانتزی
برای فرش های طرح مدرن و فانتزی از طرح های ریز و ظریف استفاده نمی شود. بلکه اشکال هندسی بسیار ساده و بدون مفهوم خاص استفاده می شوند. طرح های این نوع فرش های درشت و با فاصله هستند. ممکن است در یک فرش فانتزی تنها از چند مربع کوچک در داخل زمینه یک رنگ استفاده شود.
رنگ فرشهای فانتزی
برای فرش های فانتزی رنگ های خنثی استفاده زیادی ندارند و بیشتر از رنگ های برجسته استفاده می شود. رنگ هایی که در فرش های سنتی کاربردی ندارند، ممکن است در فرش های فانتزی به وفور استفاده شده باشد.
الگوی اصلی فرش ها
برای جدا کردن طرح ها و اشکال هندسی در فرش های فانتزی از رنگ استفاده می شود. همانطور که گفتم نقوش و طرح های فرش های فانتزی هیچ معنا و مفهوم خاصی ندارد. ممکن است در هر قسمت فرش بدون هدف از یک طرح خاص استفاده شده باشد. اصولا فرش های سنتی با توجه به محل جغرافیایی که در آن بافته می شوند، سبک و سیاق خاصی دارند. برای مثال فرش تبریز، فرش اصفهان، فرش کاشان، فرش سیستانی و ... هر یک طرح های مخصوص دارند. اما فرش های فانتزی و طرح مدرن نمایانگر محل جغرافیایی یا سبک خاصی نیستند.
طرح های مختلف برای هر مکانی
از فرش های فانتزی می توان برای هر مکانی استفاده کرد. این نوع فرش ها با طرح هایی متنوعی بافته می شوند و رنگ هم تعیین کننده کاربرد آنهاست. برای مثال یک فرش فانتزی با رنگ صورتی یا یاسی و نقش عروسک را می توان برای اتاق کودک و فرش طرح مدرن با رنگ های سنگین تر را می توان برای نشیمن و یا پذیرایی استفاده کرد.
قیمت فرش مدرن
فرش های مدرن و فانتزی نسبت به فرش های سنتی قیمت و هزینه کمتری دارند. البته نباید کیفیت آنها را با فرش های سنتی مقایسه کرد. نوع الیاف و جنس نخی که برای بافت فرش های مدرن استفاده می شود، نسبت به فرش های سنتی از کیفیت کمتری برخوردار است. همچنین تراکم و شانه این نوع فرش ها نسبت به فرش های سنتی کمتر است که همین امر باعث پایین آمدن کیفیت و دوام فرش فانتزی می شود.