لوازم بهداشتی کودک و نوزاد
یکی از مهمترین لوازم در لوازم شخصی کودک و نوزاد، لوازم بهداشتی هستند. این لوازم شامل موارد زیر میشوند: انواع کرم کودک و نوزاد: کرم محافظتی پوست صورت و بدن، نرمکننده و مرطوبکننده، کرم سوختگی و کرم ضدآفتاب از جمله کرمهایی هستند که باید برای کودک و نوزاد خود تهیه کنید.
پوشک: سایزها و جنسهای مختلفی برای پوشک موجود است. باید توجه کنید که این پوشک قدرت جذب بالایی داشته باشد. نرم باشد و لطافت داشته باشد تا باعث سوختگی و ایجاد حساسیت برای کودک و نوزاد شما نشود.
دستمال مرطوب: برای تمیز کردن دست و صورت نوزاد و کودک یا موقع تعویض پوشک نیاز به داشتن دستمال مرطوب دارید. سعی کنید از دستمالهایی استفاده کنید که مواد معطر در آن استفاده نشده باشد تا موجب بروز حساسیت در کودک و نوزاد شما نشود.
حوله یا پارچه نخی خشککن: برای خشک کردن بدن نوزاد و کودک بعد از شستشو نیاز به یک حوله لطیف و پنبهای یا پارچهی نخی لطیف دارید تا بدن نوزاد و کودک را با لطافت خشک کنید.
وسایل حمام: حوله حمام، گوشپاککن، صابون، شامپو و ناخنگیر وسایل حمام کودک و نوزاد محسوب میشوند. در انتخاب صابون و شامپو دقت کنید تا خیلی قلیایی نباشند و ضد سوزش برای چشمهای کودک و نوزاد باشند.
مسواک: دندانههای مسواک کودک باید نرم و کوچک باشند جوری که در دهان بخوبی جای گیرند. برای تمیز کردن لثه و دهان نوزاد بهتر است از یک مسواک انگشتی استفاده کنید. اگر به کودک و نوزاد خود قطره آهن میدهید، تمیز کردن دهان و دندان او بسیار مهم است.
وسایل اتاق خواب کودک و نوزاد
برای خوابیدن کودک و نوزاد باید یک تخت مناسب، تشک مناسب، ملحفه، گهواره، بالش و پتو تهیه شود. بالش سایز و جنسهای مختلفی دارد. باید ملحفه و روکش بالش را مرتب عوض کنید تا باعث ایجاد حساسیت پوستی و بیماری برای کودک یا نوزاد نشود. برای فصول سرد و فصول گرم از پتوی مناسب همان فصل استفاده کرده و روی کودک خود بیاندازید. برای فصول گرم سال و یا مناطقی که شرجی هستند بهتر است از پشهبند استفاده کنید تا حشرات مزاحم خواب کودک نشوند.
ظروف غذاخوری کودک و نوزاد
برای نوزاد باید وسایلی مانند شیشهشیر، پستانک و برای کودک ظروفی مانند بشقاب، کاسه، قاشق، لیوان و... تهیه شود. در انتخاب شیشهشیر دقت کنید که حتی اگر نوزاد از شیرمادر خود تغذیه میکند باز نیاز به تهیهی شیشهشیر دارید چراکه وقتی کودک شما به 6 ماهگی رسید برای نوشیدن مایعات دیگر مانند شربت کودک، آبمیوه، قندداغ و یا سرلاک باید از شیشهشیر استفاده کنید که در انواع مختلف و برای مصارف مختلف در بازار وجود دارند. در تهیهی پستانک توجه کنید که حتما سراغ نوع ارتودنسی آن بروید که برای سلامت لثه و رشد دندانهای نوزاد مشکلی پیش نیاید. در تهیهی جنس مناسب برای بشقاب و کاسه دقت کنید که شکستنی نباشد تا در صورت افتادن باعث زخمی شدن و صدمه کودک شما نشود همچنین بهتر است این ظروف از جنس تفلون نباشند.
اسباببازی کودک و نوزاد
برای نوزاد اسباببازیهایی مثل جغجغه، روروئک، و عروسک تهیه کنید. برای تقویت قوهی شنوایی و بینایی نوزاد باید اسباببازیهایی تهیه کنید که توجه نوزاد را جلب کنند. تهیهی اسباببازیهای گران قیمت یا شکستنی برای کودک و نوزاد خیلی مناسب نیست. اسباببازی باید جوری باشد که کودک براحتی با آن بازی کند و آنقدر هم کوچک نباشد که کودک آن را ببلعد. برای سن 9 تا 17 ماهگی که کودک شروع به راه رفتن میکند، نیاز به تهیهی روروئک است تا کودک با استفاده از آن راحتتر راه رفتن را بیاموزد و تمرین کند. روروئک در انواع چرخدار، موزیکال و ساده وجود دارد. برای کودکان بزرگتر مناسب با جنسیت و سن اسباببازی تهیه کنید. ماشین، عروسک، توپ و... اسباببازیهای مناسب کودکان هستند. در تهیهی این اسباببازیها، بازیهای فکری را هم درنظر بگیرید. این بازیها به پرورش قوهی خلاقیت و هوش کودک شما کمک شایانی خواهند کرد.
وسایل حملونقل و جابجایی کودک و نوزاد
برای جابجا کردن نوزاد و کودک قبل از راه افتادن او، نیاز به لوازم زیر دارید: آغوشی: برای جابجا کردن راحتتر نوزاد، کمک به سلامت کمر و کنترل فشار وارد شده به کمرتان بهتر است از آغوشی استفاده کنید.