قاشق کودک
ابتدا که خودتان به کودک غذا میدهید نیاز به قاشقی با دستهای بلند و سر کوچک و نرم دارید. اما زمانی که کودک توانست قاشق دست بگیرد و خودش غذا بخورد نیاز به یک قاشق با دستهی کوتاه است. این مهم است که دسته براحتی در دست نوزاد و کودک قرار بگیرد. دستههای حلقوی و پهن برای در دست گرفتن راحتتر هستند.
فنجان و لیوان
باید با فنجان دارای دو دسته برای شروع استفاده کرد و بعد به سراغ فنجانها و لیوانهایی بروید که جرعهای هستند یعنی فنجانهای درپوشداری که مکان مشخصی برای نوشیدن دارند. لیوانهایی که سوپاپ برای مکیدن دارند هم گزینهی مناسبی هستند. این سوپاپ باعث میشود آب یا مایعات موجود در لیوان چکه نکند. بعد از مدتی که کودک توانست لیوان و فنجان را در دست بگیرد میتوانید از لیوان و فنجان بدون درپوش استفاده کنید. البته باید اندازهی آن مناسب و سبک باشد تا باعث درد دستان کودک نشود.
ظروف نگهداری غذا
اگر شما هم زمان کافی برای تهیهی غذای تازه برای کودکتان را ندارید و یا کودکتان را به مهد میبرید و نیاز است که غذای او را در ظرف نگهدارنده بگذارید و یا تکههای میوه را درون آن قرار خواهید داد، در انتخاب این ظرف دقت کنید که درپوش آن کاملا روی ظرف قرار بگیرد و هیچ درزی برای عبور هوا نداشته باشد. این ظرف باید از جنسی باشد که در یخچال و فریزر هم قرار گیرد. همچنین ظروف نگهدارندهای هم وجود دارند که درپوشی با مجرای کوچک دارند تا نیازی به بازکردن کامل درپوش نباشد و از همان مجرا تکههای کوچک میوه را میتوان برداشت.
برای خرید ظروف غذای کودک و نوزاد این ویژگیها را بررسی کنید
قبل از هر ویژگی باید دقت کنید که در انتخاب ظروف غذای کودک و نوزاد صرفا دنبال قیمت پایینتر و ارزان قیمت بودن نباشید بلکه دقت کنید آیا این ظرف قابلیت حداقل 800 بار استفاده را دارد یا خیر؟
نشکن بودن
بهتر است سراغ جنسهایی بروید که نشکن باشند. خیلی از کودکان تمایل دارند ظرف غذای خود را جابجه کرده و یا با آن بازی کنند، ظرف غذای کودک باید حتما نشکن و مقاوم باشد که اگر از دستان کودک افتاد نشکند و باعث زخمی شدن او نشود.
سهولت در تمیزکردن
تمیزبودن ظروف غذای کودک و نوزاد از تمیزبودن ظروف بزرگسالان مهمتر است. پس سعی کنید جنسی که تهیه میکنید قابل شستشو در ماشین ظرفشویی باشد و یا اگر خودتان آن را تمیز میکنید، راحت شسته و تمیز شود.
ضد لغزش و سرخوردن
بهتر است کف ظرف حالت چسبنده داشته باشد تا روی میز ثابت شود و یا حداقل از جنسی باشد که روی میز سر نخورد و نلغزد.
طرح، نقش و رنگ
طرح و نقشهای مختلفی برای ظروف غذای کودک و نوزاد در بازار موجود است. انتخاب طرح و رنگ ظروف غذای کودک و نوزاد امری سلیقهای است اما بهتر است از طرحهایی با شخصیتهای کارتونی و رنگهای روشن استفاده کنید که اشتهای کودک را باز کند. طرح و رنگ شاد و دلخواه کودک میتواند او را به خوردن غذا تشویق کند.
جنس
ظروفی که در آن برای کودکان غذا تهیه میکنید نباید از جنس تفلون باشند. دقت کنید که اگرچه قیمت ظروف پلاستیکی غذای کودک و نوزاد پایینتر است اما عمر آن هم کوتاهتر است اما ظروف استیل ضد زنگ، شیشهای و سیلیکون به نسبت پلاستیک، عمر بیشتری دارند. ظرف غذایی که غذای کودک در آن سرو میشود هم باید فاقد BPA یا بیسفنول باشد. از این ماده در تهیهی پلاستیک استفاده میشود تا آن را سخت و شفاف کند. این ماده تاثیر مخربی بر غدد درونریز دارد. به همین دلیل استفاده از آن در ظروف کودک و نوزاد ممنوع شده است. پس هنگام خرید دنبال برچسب BPA-Free روی ظرف مورد نظر باشید. ظروف غذای کودک و نوزاد که ممکن است BPA داشته باشند: شیشهشیر نوزادان، لیوانهای پلاستیکی کودک، قوطی شیرخشک، بشقابها و کاسههای کودک و ظروف نگهداری غذا