ایمنی و مراقبت کودک در آشپزخانه
کودک در آشپزخانه در معرض برخورد با انواع وسیلههای پختوپز داغ و کابینتهای دارای مواد شوینده و وسایل شکستنی و تیز است. قفل یا بست برای کابینت، یخچال و اجاقگاز: همهی کابینتها را با بست مخصوص کابینت بسته و محافظت کنید. مواد شیمیایی، شوینده و اقلام خطرناک تیز و شکستنی را در کابینتهای پایینی نگذارید و در بالاترین کابینتها که دست کودک به آنها نرسد قرار دهید. محافظ اجاق: ابزاری وجود دارد که مانند دیوارهای اطراف اجاق قرار میگیرد و باعث میشود کودک نتواند به ظروف داغ روی اجاق دسترسی داشته باشد. درصورتیکه محافظ اجاقگاز ندارید، هنگام پختوپز از شعلههای عقبتر استفاده کنید. سیمها و کابلهای رد شده از روی زمین یا کابینتها را فراموش نکنید. حتی اگر لخت نباشند ممکن است کودک آنها را بجود یا به آنها گیر کرده و بیفتد.
ایمنی و مراقبت کودک در حمام
حمام هم میتواند محیطی خطرآفرین برای کودکان باشد. کودک زیر 6 ماه ممکن است در آبی به عمق حتی ۵ سانتیمتر هم خفه شود. آب داغی که از نظر ما دمای مناسبی دارد و دلنشین است، ممکن است پوست کودک را بسوزاند. حوادثی مانند لیزخوردن هم از جمله حوادث دیگر حمام هستند. کودک زیر 6 سال را حتی برای یک دقیقه در حام تنها نگذارید. برای آنکه سوختگی پوست پیش نیاید، همیشه آب سرد را در وان یا تشت بریزید و بعد آب گرم را اضافه کنید. گرمای آب را با آرنج دست امتحان کنید، تا خیلی داغ نباشد. همیشه در کنار نوزاد باشید، حتی وقتی روی صندلی حمام نشسته او را به حال خود رها نکنید. دماسنج برای حمام: با تغییر رنگ این دماسنج شناور متوجه میشوید که آیا دمای آب برای نوزاد مناسب است یا خیر. خیلی از حالتهای این دماسنجها شکل اسباب بازی کودک هستند و کودک میتواند با آنها بازی کند. پوشش شیر: گاهی کودک خودش با شیر آب بازی میکند با این ابزار انگشتان کودک با آب داغ برخورد نمیکند و اگر سر کودک به هرکدام از شیرها بخورد، آسیبی به او وارد نمیشود. پوشش ضد لغزش: برای کف حمام از این نوع پوشش استفاده میشود تا از لیزخوردن کودک جلوگیری کند. بهتر است درجهی سیستم گرمایشی را پایین نگه دارید تا احتمال سوختگی با آب داغ وجود نداشته باشد.
ایمنی و مراقبت کودک در ماشین
اگر رانندگی میکنید توجه کنید که حضور کودک در ماشین نیاز به برقراری شرایط خاصی دارد. باید از صندلی مخصوص ماشین و یا کریرهایی با قابلیت اتصال به کمربند ایمنی ماشین استفاده کنید.
ایمنی و مراقبت کودک در فضای عمومی منزل
هشداردهندهی دود: در هر طبقه از ساختمان باید یک هشداردهندهی دود وجود داشته باشد. بهتر است این دستگاه را هر ماه چک کنید تا از سلامت آن مطمئن شوید. هشداردهندهی مونوکسید کربن: چون مونوکسید کربن گازی سمی است که بویی هم ندارد بهتر است در مکانهایی که شعله وجود دارد، این دستگاه را داشته باشید. وسایل گرمایشی دودزا، دودکش و سیستم تهویه را مرتب چک کنید. قفل پنجرهها: برای جلوگیری از بازشدن پنجرهها بیشازحد معین، قفل و بستهایی که مانع این کار میشوند را تهیه کنید. ابزار مرتبکردن سیم و کابل: سیمها و کابلهای رهاشده و بیحفاظ روی زمین را با بست، فوم یا دیگر ابزار دستهبندی کنید تا از دید کودک پنهان شوند.