جنس موکت
موکت از جنس پشم (طبیعی) و الیاف مصنوعی تولید می شود. موکت های پشمی گرانقیمت تر هستند. در عین حال موکت ها سه نوع پرز دارند که به صورت پرز بریده شده یا تکهای و پرز حلقوی و یا ترکیب هر دو هستند. موکت هایی که پرزهای بریده دارند، به علت پرزهای صاف و قائم خود ظاهر رسمیتری دارند و مناسب سالن پذیرایی و نشیمن هستند. اما موکت های که پرز حلقوی دارند، الیاف آنها به شکل حلقهای و پشت سر هم قرار می گیرد. این نوع موکت ها صاف و نرم هستند و برای اتاق خواب مناسب هستند.
مراقبت از موکت
پس از اینکه موکت خریداری می شود، این بار نوبت نگهداری از آن است. اگر موکت را برای راه پله می خواید، بهتر است نوعی را خریداری کنید که در مقابل آلودگی و لکه ها مقاوم هستند. برای مکان های پر رفت آمد بهتر است لایه اضافی موکت را فراموش نکنید. این لایه مقاومت و نرمی موکت را افزایش می دهد. همچنین دوام و ماندگاری موکت را هم بیشتر می کند.
مزایای کفپوش موکت
موکت ها مزایای متعددی دارند که عبارتند از:
قیمت ارزان موکت نسبت به کفپوش های دیگر همچون فرش، گلیم، قالیچه، گبه و .... قابل انکار نیست.
تنوع رنگ و طرح دست مشتریان را برای انتخاب و خرید بهتر باز می گذارد. به طوری که برای قسمت های مختلف خانه، موکت با طرح متناسب در بازار موجود است.
موکت باعث نرمی کف خانه و گرمی فضا در فصل زمستان می شود. در عین حال همچون عایق گرما عمل می کند که مانع از هدر رفتن انرژی حرارتی منزل می شود.
در صورتی که اشیا شکستنی با زمین برخورد کنند، موکت به دلیل نرمی مانع از شکستن آنها می شود. در حالی که کف بدون پوشش و سنگ و سرامیکی این قابلیت را ندارد.
برای خانه های آپارتمانی که کوچکترین صدا در فضای خانه می پیچد، موکت می تواند سر و صدا رو جذب خود کند. اگر خانه بدون پوشش باشد، حتی صدای راه رفتن هم در فضای منزل می پیچد.
جلوگیری از لیز خوردن هم از دیگر مزایای موکت است. گاه راه رفتن بر روی سنگ و سرامیک منزل باعث سر خوردن می شود. بخصوص اگر در منزل سالمند و یا کودک باشد، این موارد بیشتر رخ می دهد. اما با وجود موکت تا حد زیادی از لیز خوردن اعضای خانواده جلوگیری می شود.
معایب کفپوش موکت
اگر چه موکت مزایای متعددی دارد. اما نباید از معایب آن غافل شد. به هر حال این مشتریان هستند که تصمیم قطعی را برای خرید می گیرند و ما موظف به گفتن واقعیت ها هستیم. از جمله معایب موکت می توان به موارد زیر اشاره کرد:
موکت ها با رنگ های مصنوعی تهیه می شوند که این رنگ ها تاب تحمل اشعه نور خورشید را ندارند. اگر موکت برای مدت طولانی در مقابل نور خورشید باشد، رنگ خود را از دست می دهد.
موکت هایی که بافت متراکم تر دارند، رطوبت، لکه و گرد و غبار بیشتری را به خود جذب می کنند. در صورتی که موکت به موقع شسته نشود، باعث تشکیل کپ یا قارچ در لایه زیرین می شود.
دوام و مقاومت موکت به اندازه فرش ها نیست. هر چند سال یکبار باید موکت ها را تعویض کرد.