ثبات رنگ و بافت جلودری
جنس جلودری باید به گونهای باشد که سریع و درعرض چند ماه تغییر رنگ نداده و رنگ و بافتش ثابت بماند و به اصطلاح دفرم نشود.
تناسب اندازه جلودری
سایز جلودری باید جوری انتخاب شود که طول آن به اندازهی فضای باز شونده در باشد. در باید بتواند راحت باز و بسته شود و جلودری نباید مانع باز و بسته شدن در شود.
مقاومت و استحکام جلودری
مهم است که جلودری شما دربرابر شستشو با شویندههای مختلف، رطوبت و نم، ذرات گردوخاک و پاخوردنهای متعدد مقاوم بوده و همچنین پرزدهی نداشته باشد.
رنگ جلودری
البته که انتخاب رنگ جلودری یک امر سلیقهای است و به دکوراسیون منزل هم مربوط است چون نیاز به تناسب رنگ با سایر اجزای خانه وجود دارد. اما به طور کلی بهتر است از هدف تهیهی جلودری و کاربرد آن غافل نشوید. مثلا جلودری که مقابل در ورودی منزل قرار میگیرد، برای پاک کردن خاک کف کفش است، مخصوصا برای افرادی که با کفش در منزل تردد میکنند. بنابراین برای آنکه هرروز از دیدن گردوخاک روی جلودری عذاب نکشید بهتر است از رنگهای چرکتاب استفاده شود. رنگهایی مانند فیلی، قهوهای، طوسی و نخودی رنگهای مناسبی برای این انتخاب هستند.
اشکال مختلف جلودری
تنوع شکل از طراحی تا اشکال هندسی مختلفی که جلودری را در قالب آن بافته و ارائه میدهند، بسیار بالاست. انتخاب این مورد کاملا به سلیقه شما و دیزاین منزل برمیگردد. البته انتخاب هوشمندانهتر آن است که محل مورد استفاده برای جلودری را هم درنظر بگیرید. یعنی شکل جلودری با محیط همخوان باشد.
نکات انتخاب جلودری برای هر قسمت از فضای دکوراسیون منزل
قبل از اقدام به خرید جلودری باید تعیین کنید به چه منظور و برای استفاده در کدام مکان به آن نیاز دارید.
انتخاب جلودری برای در ورودی
دستهای از افراد کفش را از پا خارج کرده و سپس وارد منزل میشوند. بنابراین نیاز دارند برای این امر یک جلودری داشته باشند تا پاهایشان روی زمین قرار نگرفته و خاکی و آلوده نشود. افرادی که با کفش وارد منزل میشوند و با کفش در منزل قدم برمیدارند، جلودری را درون منزل قرار میدهند تا کف کفش روی آن قرار گرفته و از خاک و آلودگی پاک شود. افراد دستهی اول بهتر است در انتخاب شکل و رنگ جلودری به این کته توجه کنند که اولین چیزی که از منزل آها به چشم میآید همان جلودری است که حتی برای افرادی که وارد خانه هم نمیشوند جلب توجه میکند. انتخاب رنگ چرکتاب برای این دسته خیلی مهم نیست اما برای دستهی دوم بهتر است در انتخاب رنگ دقت شود.
انتخاب جلودری برای ورودی آشپزخانه
از آنجایی که محیط آشپزخانه معمولا گرم و چرب است جنس جلودری انتخابی برای این منطقه بسیار مهم است. جلودری نباید قابل نفوذ برای روغن و چربی باشد. همچنین باید قابلیت شستشو داشته باشد و درمقابل شستشو مقاوم باشد. چرا که این جلودری معمولا زود به زود چرب شده و نیاز به شستن پیدا میکند.
انتخاب جلودری برای سرویس بهداشتی
برای سرویس بهداشتی بهتر است که از دو جلودری استفاده شود. یک جلودری را داخل محیط سرویس و دیگری را خارج از محیط سرویس بهداشتی قرار دهید. جلودری داخلی باید از جنس پلاستیک باشد تا درمقابل آب و رطوبت زیاد داخل سرویس بهداشتی یا حمام مقاوم باشد. جلو دری بیرونی هم باید قابلیت جذب آب و رطوبت را داشته باشد تا هنگامی که پاهای مرطوب را روی آن قرار میدهید بتواند رطوبت را بخوبی جذب کرده و پاهایتان کمی خشک شوند تا روی سطح سرامیک زمین سر نخورید. همچنین جلودری هم نباید روی این سطح بلغزد تا موجب لیزخوردن وافتادن شما شود. یعنی این نوع جلودری نباید فاقد لاتکس باشد تا به سطحی که روی آن قرار گرفته است بچسبد. تمام این موارد برای جلو دری انتخابی برای حمام هم صدق میکنند.
انتخاب جلودری برای اتاق خواب
اگر فضای اتاق خوابتان فرش یا موکت ندارد و یا سطح زیادی خالی است بهتر است که موقع بیدار شدن پاهایتان را روی سطح سرامیک نگذاشته و برای این منظور یک جلودری برای قرار دادن کنار تخت هم تهیه کنید. جنس این نوع جلودری بهتر است که بسیار لطیف و گرمابخش باشد. اگر در اتاق خواب تراس دارید بهتر است برای در ورودی تراس هم به فکر تهیهی یک جلودری باشید تا بتواند گردوخاک چسبیده به پاها را هنگامی که از آن خارج میشوید از پاها بزداید تا این آلودگیها وارد فضای ملزومات اتاق خواب نشوند. خیلی از افراد هم تنها برای جنبهی تزئین و بهتر کردن دیزاین اتاق اقدام به تهیهی جلودری میکنند. در این مورد میتوان از انواع جلودریهای فانتزی و پرز بلند و رنگارنگ جدید موجود در بازار استفاده کرد.