شومینه و بخاری به عنوان وسایل گرمایشی با طرح های متنوع و اندازه های مختلف تولید می شوند. به دلیل اینکه شومینه نمایی اشرافی و کلاسیک دارد، نمای لوکس تری را به خانه می دهد و از نظر گرمایشی، حرارت بیشتری را در منزل ایجاد می کند. البته هزینه نصب شومینه نسبت به خرید بخاری، بیشتر است و به همین دلیل گفته می شود بخاری ها نسبت به شومینه خریداران بیشتری دارند.
از نظر انرژی مصرفی شومینه به دو نوع چوبی و گازی تقسیم می شود. شومینه های چوبی که شکل ساده تری دارند، برای مکان های دور دست و ویلاهای ییلاقی استفاده می شوند. یک شومینه چوبی ظاهر و کارکرد نوستالژی دارد و بوی سوختن چوب و صدای آتش در منزل فضای خاصی را ایجاد می کند. بخاری ها هم مانند شومینه ها انواع مختلفی دارند. به طوری که به انواع مختلف برقی، گازی و نفتی تقسیم می شوند. بخاری های برقی یا بخاری برقی ها از نظر مصرف انرژی نسبت به سایر بخاری ها پرهزینه تر هستند. زیرا برق بیشتری را مصرف می کنند و به همین دلیل برای مناطقی که به گاز و نفت دسترسی ندارند، مناسب هستند. در زیر انواع بخاری و شومینه را بررسی می کنیم.
ویژگی و مزیت های بخاری برقی
از نظر اندازه و سایز، بخاری های برقی فضای کمی را اشغال می کنند. به همین دلیل برای مکان های کوچک و فضاهای محدود گزینه مناسبی هستند. همچنین این نوع بخاری ها به دلیل وزن کم، قابل حمل هستند. بخاری برقی معمولی به دلیل سبک بودن، سهولت استفاده، کم خطر بودن، نداشتن گاز دی اکسید کربن، بدون نیاز به محل نصب و .... با استقبال زیادی مواجه شده است. به طور کلی مزایای استفاده از بخاری الکترونیکی عبارت است از:
- گرم کردن محیط در مدت زمان کوتاه و عملکرد اتوماتیک
- نصب و راه اندازی آسان و بدون نیاز به محل نصب
- استفاده از بخار آب برای تولید گرما و جلوگیری از خشک شدن فضا در هیترهای یونیت (نوعی بخاری برقی)
- توزیع مناسب هوای گرم به مناطق دلخواه با نصب چند مورد در تمامی قسمت های فضا
- جلوگیری از اتلاف حرارت به دلیل بدنه فایبرگلاس
- بدون خطر گاز گرفتگی و نیاز به نصب لوله خروجی و دودکش
-