نکاتی که در استفاده و خرید دمپایی روفرشی باید بدانید و رعایت کنید
سایز
دمپایی روفرشی هم مانند کفش باید کاملا سایز پایشما باشد. نه کوچکتر که پا را اذیت کند و نه بزرگتر که از پا بیفتد و یا باعث افتادن شما شود.
خشک کردن پا
بعد از خروج از حمام حتما لایانگشتان پا را با یک دستمال کاغذی و یا پارچهی نخی تمیز، خوب خشک کنید و بعد به مدت نیم ساعت دمپایی روفرشی جاذب مانند دمپایی حولهای یا پارچهای را پا کنید تا رطوبت پا را کامل بگیرد. بعد از نیم ساعت از دمپایی روفرشی معمولی که منافذی برای عبور هوا در آن تعبیه شده را پا کنید. چراکه در محیط بسته دمپایی ممکن است قارچ در میان انگشتان رشد کند و یا دچار بیماریهای پوستی شوید. توجه داشته باشید که پایخیس بیشتر مستعد بیماریها و نفوذ میکروبها است.
انتخاب جنس و مدل مناسب
استفاده از دمپایی روفرشی با جنس پارچه یا حوله اگر جلو بسته هم باشد، امکان رسیدن هوا به پا را گرفته و باعث ایجاد کلافگی، عرق کردن و به دنبال آن ایجاد بیماریهای پوستی برای پا میشود. بنابراین مدل و جنسی انتخاب کنید که پا در آن راحت باشد. این مدل دمپایی روفرشی را برای مدت زمان طولانی استفاده نکنید. نکتهی دیگر اینکه روی سرامیک، کاشی و سنگ استفاده از دمپایی روفرشی ابری، توصیه نمیشود. مخصوصا اگر سطح خیس باشد. چراکه این جنس باعث لیز خوردن و افتادن شما میشود.
بیماریها و مشکلات پا
آقایان بیشتر از خانمها در معرض انواع بیماریهای پوستی پا هستند. بیشتر در خطر ابتلا به قارچ و مواجه شدن با مشکلات عرق کردن پا و بدبو شدن پا هستند. بنابراین توجه به این نکات برای حفظ سلامت پای آقایان در استفاده از دمپایی روفرشی ضروری است. استفاده از دمپایی روفرشی به تمام افراد پیشنهاد میشود اما آن دسته از آقایانی که در طول روز زمان زیادی پا درون کفش دارند و آقایانی که بیماری پوستی خاصی در ناحیهی پا دارند، چه در بین انگشتان پا و چه در ناخنها، حتما باید از دمپایی روفرشی استفاده کنند. چرا که بیماریها و مشکلات پوستی پا در صورت پابرهنه راه رفتن روی فرش و سرامیک باعث انتقال بیماری به سایر اعضای آن خانواده هم میشود.
اختصاصی بودن
به هیچ عنوان از دمپایی روفرشی مشترک استفاده نشود و هر کدام از اعضاء، دمپایی روفرشی مخصوص خود را داشته باشند. حتی برای چند دقیقه هم از دمپایی روفرشی یک نفر دیگر استفاده نکنید. بیماریهای پوستی پا به راحتی از این طریق انتقال مییابند.
شستن و تمیز کردن
شاید فکر کنید چون از دمپایی روفرشی، روی فرش و سرامیک استفاده میکنید و با آن از خانه خارج نمیشوید، پس نیازی به شستن آن نیست. اما لازم است بدانید که دمپایی روفرشی هم برای رعایت بهداشت پا و جلوگیری از بو گرفتن، باید شسته شود. حتی به آقایان توصیه شده است که این کار را حداقل هر 2 هفته یکبار انجام دهند.
خارش و التهاب پا
ابتدا باید گفت که اگر دچار خارش، قرمزی و یا التهاب پوستی شدید، آن دمپایی روفرشی را دیگر نپوشید و به پزشک مراجعه کنید. اما علت این التهاب چیست؟ گاهی با پوشیدن دمپایی روفرشی چرمی با پای خیس یا برهنه، ممکن است متوجه قرمز شدن، خارش و یا التهاب پاهایتان شوید. همچنین در برخی جنسهایی که رنگ خاصی در آنها به کار رفته است. این مسئله به علت وجود حساسیت پوستی و یا آلرژی به آن جنس و رنگ شیمیایی است. در این مورد دقت کنید که دمپایی با جنس پلاستیکی و رنگ روشن، کمترین درصد امکان آلرژی و حساسیت پوستی را دارد.
منافذ
دمپایی روفرشی خوب باید روی خود منافذی برای جریان یافتن هوا داشته باشد.
وزن
دمپایی روفرشی باید سبک باشد تا در هنگام راه رفتن ضربهای که در اثر کوبیده شدن دمپایی به پا میخورد آهستهتر باشد و موقع بلند کردن پا، وزن کمتری را بلند کنید تا پاها خسته نشوند.
پاشنه
طبی یا معمولی دمپایی روفرشی باید یک الی دو سانت پاشنه داشته باشد ولی لژدار نباشد. اگر قوس پایشما مشکل ندارد و یا پادرد و کمردرد ندارید نیاز به پوشیدن دمپایی روفرشی طبی هم ندارید.